Composiet vlonderplanken

Millboard valt in de categorie composiet vlonderplanken of composiet terrasplanken.
Maar, wat is composiet nu eigenlijk?In essentie is een composiet een kunststof dat traditioneel is samengesteld uit twee elementen. Deze twee elementen werken samen om een nieuw materiaal te creëren dat sterker is dan de twee losse materialen op zichzelf. De eerste generatie composiet was het zogenaamde ‘wood plastic composite’ (WPC), bestaande uit samengeperst hout en plastic. Later kwamen hier verschillende varianten op, waaronder ook de ‘Fibre Reinforced Polymer’ (FRP) welke in het Nederlands ook wel bekend is als vezelversterkt kunststof. Dit product heeft als kern een polymeerhars (een soort purschuim) dat is versterkt met glasvezel als restproduct uit de industrie.

Historisch gezien bestaan de meeste composieten uit een bulkmateriaal en een versterking van een andere soort, welke vooral is toegevoegd om de sterkte en stijfheid van de kern te verhogen. Dit is de voornaamste reden dat Millboard dit proces ook gebruikt. Het biedt een lager gewicht en een duurzamer product, elimineert daarnaast de nadelen die verband houden met vulstoffen van ander soortig composiet en houden onze planken ook nog eens sterk en veerkrachtig.


Waarom is Millboard anders?De terrasplanken van Millboard zijn gegoten uit mallen van hand-geselecteerd eikenhout waardoor het de meest natuurgetrouwe replica is die de meest prachtige details van echt hout kent. Alleen Millboard is op deze manier vervaardigd.

De getextureerde en veerkrachtige toplaag van Millboard is gemaakt van Lastane™, dat vrijwel onderhoudsvrij is en een algafstotend oppervlak biedt. De slijtvastheid in natte omstandigheden wordt hiermee sterk verbeterd waardoor slipgevaar tot het verleden behoort. De dikke veerkrachtige Lastane™ laag is daarnaast krasbestendig en doordat het handgekleurde pigment een uv-protectie bevat is het ook bestand tegen verkleuringen.

De houtvrije polymeerhars-kern is vezel versterkt voor extra sterkte en gemakkelijke binding aan de Lastane™ toplaag. Millboard vlonderplanken zijn uitermate stevig, massief, vormvast en rotten niet zoals hout of hout-composiet. De productie van Millboard kan worden geclassificeerd als een laag energieproces en daarnaast zijn de gebruikte glasvezels een restproduct uit de industrie, waardoor het product ook nog eens milieuvriendelijk is.

Voor meer informatie over Millboard kunt u contact met ons opnemen.